2e dag zondag 8 september


Vanmorgen vroeg hoorde ik de voorspelde regen op het dek kletteren. Daarvoor kom je niet zo gauw je bed voor uit. Later opgestaan koffie gezet en op buienradar gekeken en zag er naar uit dat het na de middag droog  zou worden. Plots begon het in de boot langs de luchthapper te lekken. Had in het voorjaar alles opnieuw gekit kennelijk niet goed genoeg. Droog gemaakt en van binnen uit een klein beetje kit en het bleef droog. Na 13.00 uur werd het droog de zon kwam, J,J. nog gauw even op het gras  daarna vlot weer aanboord de trossen los varen maar. Vooraf de vele bladeren van het dek gehaald, tja het is najaar dus......Het ging in konvooi Leeuwarden uit onder de spoorbruggen door zo richting Grouw.
We hadden in Grouw met zeilmaker Molenaar een afspraak om onze nieuwe genua wederom te laten herstellen.






Hij was  nu bij de halshoek gescheurd. In het voorjaar was halverwege,  de pees die in het aluminium profiel zit 8 cm zichtbaar.
Veel vertrouwen krijgen wij er zo niet in. Eenmaal in Grouw aangelegd was er een stel mannen die hadden een boot gehuurd en hadden veel plezier en lieten tot ons ongenoegen en  van velen rond ons dat merken ook. Harde muziek geschreeuw en vuurwerk was ons deel. Paar schroei plekken op de sprayhood was het gevolg. Je kan er wat van zeggen maar wat is wijsheid ....We hebben een glaasje wijn gedronken daar na wat gegeten en zo ging de avond om.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten