4e dag 10 september


Met veel regen werden we wakker toch maar vroeg opgestaan want mogelijk zou de zeilmaker komen om wat te bespreken. Hij belde om kwart voor negen en na overleg besloten we dat hij naar Dokkumer nw. Zijlen komt onze thuishaven. Voor hem handiger en het heeft ook geen haast. Na wat wikken en wegen luisteren naar de weerberichten die niet best waren hebben toch besloten om weg te gaan.
Stel dat het weer mee valt dan lig je hier maar.
Voorspelling was buien met windkracht 5 a 6. Dat kunnen we wel aan, heftige buien daar  hebben ervaring mee. Even douchen en hup naar de prinses Margriet sluis. Daar konden we direct naar binnen en we waren snel geschut.

Eenmaal op het IJsselmeer viel de wind tegen. Het was droog maar bijna windstil. Na een uurtje dobberen begon het te vervelen. Zullen we bellen naar die weerman Paulusma hoe dit nou eigenlijk zit?

Maar niet lang daarna kwam dan toch de verwachte buien met de daar bij behorende wind. Even de Genua reven en hup daar ging de Enya weer we vlogen over het water. De regen kletterde op ons en alles spoelde lekker schoon. Ik merkte op dat de beker melk van Lida steeds voller werd moet je dit niet opdrinken? Mnnn zei ze,  het smaakt lekkerder met dan zonder regenwater. Even later was de bui over en ging het rif weer uit de genua en zo ging het een aantal keren. Tegen drieën kwamen we aan in Lelystad en niet veel later lagen we vast bij de watersport vereniging Lelystad. Lekker bakje koffie gedronken en ik werd een beet doezelig. Even mijn oog luiken dicht gedaan, daarna gemeld bij de havenmeester maar die waren in een heftig gesprek met elkaar gezien hun lichaam taal, wild gebaren met de handen, ik dacht morgenvroeg maar....

Eenmaal terug op de boot begon het te plensen en te stormen dit duurde tot ongeveer 22.00uur.
 later via facetime met dochter Kim en kleinkind Ella uit Utrecht een gesprek.
In de avond een kaartje gelegd wat gedronken en laat naar ons warme nestje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten