5e en de 6e dag. 11 en 12 september


Het heeft vrijwel de afgelopen avond geregend en gestormd pas tegen 1 uur werd het rustig. Woensdagochtend was er een vriendelijk zonnetje en wind 5 a 6 uit het noord westen.
Lida moest nog een paar telefoontjes doen en omstreeks 12 uur zijn we  vertrokken. Eerst door naar de sluis bij Lelystad en de sluisdeuren die stonden al open we konden direct naar binnen.
Eenmaal geschut het grootzeil een rif gestoken en de genua ook en zo gingen we naar Muiderzand. Er stond een pittige wind meer als ik had verwacht maar het ging weer lekker snel de boot zoefde erover. Na verloop van de middag werd de wind minder maar tijdens een bui trok hij nog even aan. Tegen drieën kwamen we  in de haven van Muiden aan.
Eerst maar richting havenmeester en toen naar de watersport winkel van George Kniest.
Lida wil graag een andere oven en die hebben ze daar genoeg van. Wat maten opgenomen en op de boot maar even meten. Wel hebben we een nw. Landvasten en een accu aangeschaft plus nog een kraai van kunststof. Die laatste is voor tante Ellie die heeft last van vogels rond om haar huis.
De accu in de boot gezet en geïnstalleerd. Tijdens het eten koken kregen  we een bericht van andere Catalina zeiler die naar St.Petersburg waren gevaren ons een bezoekje wilde brengen die hadden ons zien varen op de AIS. (www.marinetraffic.com). Die waren van harte welkom natuurlijk. En s'avonds vertelden zij hun belevenissen van hun tocht en de gevolgen van de aanvaring met een rotsblok vlak bij Finland. Het was een gezellige avond.

Donderdag zijn we met prachtig weer vertrokken richting Enkhuizen en het werd een mooie rustige zeiltocht. Eenmaal door de sluis bij Enkhuizen even diesel getankt en een mooi ankerplaatsje opgezocht. We hadden de havens wel gezien. Het werd een prachtige avond helaas word het al snel donker in deze tijd van het jaar en ook vochtig.

Morgen, vrijdag gaan we naar Kornwerderzand waar we op tijd moeten zijn want deze gaat dicht vanaf vrijdag 18.30 uur t/m zaterdag 12.00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten