3e dag maandag 9 september


Na een rumoerige nacht, de heren waren weer bezig met lallen en vuurwerk rustig opgestaan heb mij gemeld bij de Zeilmaker Molenaar. Hij heeft het zeil bekeken en in orde gebracht. Commentaar van hem was dat het verkeerd gemaakt was. Nu is het goed.
Daar vertrouwen we dan maar op. Rob de andere zeilmaker die hoezen etc maakt was helaas niet aanwezig. We hebben afgesproken dat hij ons gaat opzoeken in Lemmer.
Dus afscheid genomen de trossen los en weg wezen. Ook de lawaai boot vertrok.

Onderweg draaien de spoorbruggen vlot en hadden nauwelijks op onthoud. Wel een enorme plensbui. Heb Lida nog gewezen op wolken patronen daar uit kan je veel weer voorspellen. Verder was het bewolkt 15 graden af en toe veel wind maar daar trok onze diesel zich weinig van aan. Naar een dik uur varen kregen we een vervelend bericht door. De tante waar Lida mantelzorg aan verleend wordt per direct op genomen voor kort verblijf. Ze is even de weg kwijt. Ze was al aan het sukkelen dus helemaal onverwachts kwam dit bericht niet. Lida direct aan het bellen regelen etc.. En na vele telefoontjes was alles geregeld.

Na een paar uur varen kwam Lemmer in beeld en kregen een mooi plekje toegewezen. Voor dat we waren aangelegd nam JJ een sprong naar de wal maar vergat dat zijn lijntje te kort was en een plons was het gevolg. Ik trok vlot aan zijn lijntje en hij was weer aanboord en kon gaan opdrogen. Domme kat hij moet het zo langzamerhand wel weten dat dit niet gaat. Nadat we waren aangelegd de gerepareerde genua hadden gehesen zijn we lemmer gaan bezoeken. Hierna heeft Lida wederom een heerlijke maaltijd gemaakt. Kregen nog een mail bericht van ARAG rechts bijstand verzekering dat zij Lida gaan bijstaan met het komende ontslag van haar werk. Ondanks onze vakantie gaat het gewone leven gewoon verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten