7e en 8e dag 13 en 14 september


Vrijdag 13 september werd ik wakker van eenden die langs onze rand van de boot knabbelen. Die proberen het algen draad eraf te halen die op de waterlijn vaak zit. Helaas voor de eenden op onze boot zit geen algen draad. Waarom niet gewoon wij varen veel met de boot dus krijgt het alg geen kans om te groeien. Tegen 8 uur opgestaan er was regen voorspeld maar het was prachtig weer. Gauw koffie gezet ontbijtje gemaakt Lida gewekt. Vlot in de kleren koffie en ontbijt op in de regenpakken en hup anker opgehaald en op weg. Het werd een prachtige dag. Van regen was geen sprake geen enkel drup. De zon scheen ik kreeg het te warm heb de regenjas uitgedaan trui ook oef wat had ik het warm. Door naar Kornwerderzand. De sluis deuren stonden al open en de lichten op groen dus we konden door. Vlot geschut maar toen werd het wachten voor de brug en wachten en wachten cirkeltjes draaien en wachten ......uiteindelijk draaiende de bruggen van de afsluitdijk en wij konden door we nog een beetje stroom mee naar Harlingen. Ook in Harlingen hadden we mazzel de sluis ging net open. Daarna plekje gezocht bij de vereniging. We hebben ons getrakteerd op een lekker etentje een vissoort die wij nog niet hadden gegeten "Griet". Het bleek een enorme vis te zijn dik en groot. Ik kon het niet op Lida wel. Dik en rond terug naar de boot. De avond viel.....

Zaterdag 14 september.
 Regen regen en nog eens regen. Later opgestaan boot schoongemaakt koffie en onbijtje gemaakt Lida uit bed getrommeld vervolgens naar de Hema heerlijk broodje gekocht.
Om elf uur zou het droog zijn dus toen de trossen los en weg. Maar helaas harde wind die draaide van zuid naar noord west en heel veel regen. Gaande weg steeds warme gekleed. Lida had een heerlijke omelet gemaakt. Dat viel er goed in. Alle bruggen werden vlot bedient ze zagen mij staan in de stromende regen  :-(  laten we maar vlot bedienen zullen ze gedacht hebben :-). Echter in Leeuwarden vlak voor de eerste brug draaide hij hem toen een platbodem onderdoor was gevaren hem naar beneden.   Grrrrrrr. Met moeite vast aan de wal vast kunnen maken vanwege de harde wind.  Even later kwamen er nog twee motorboten en hup de brug ging weer omhoog. Volgende brug ging weer moeizaam de volgende draaide helemaal niet vanwege zwemwedstrijden brrrrrr ....die daar in het water werden gehouden. Een voor ons liggende motorboot voor achteruit en kwam met een knal tegen een platbodem aan. De eigenaar kwam vlot naar buiten wat kracht termen over en weer. Affijn ze zullen het wel oplossen wij kozen voor een plaatsje voor de schouwburg. Na overleg besloten we ook de nacht hier door te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten