vakantie 2015 4e week

Zondag 12 juli; het weer; bewolkt regenachtig, wind eerst zuidwest wkr 4 a 5 later 7.
Aangezien we niet in Willemstad terecht konden besloten we naar Hellevoetsluis te varen. Het anker gelicht die muur vast in de klei zat en Lida maar slecht slapen of het anker het wel zal houden. Eerst naar de brug die over het Haringvliet ligt en werd door onze verassing vlot gedraaid. Eenmaal onder de brug door de genua uit gerold en de Enya had er weer duidelijk zin in. Hij spoot vooruit. 6 a 7 knoop alleen op de genua ….Langs de tien gemeenten gevaren het blijft toch een mooi vaar water. Contact gezocht met vakantie vrienden in Hellevoetsluis, Henk en Mieke. We waren van harte welkom. Henk verwelkomden ons in de voorhaven hij had ons al gezien op de AIS.
Eenmaal door de brug een plekje gezocht Lida ging zich nog even douchen en daarna op naar Mieke en Henk. Heerlijk gegeten en bijgeklets over alles en nog wat. Daarna bootwaarts gegaan nog wat aan interneten gedronken etc. toen ons warme nestje opgezocht.

Maandag 13 juli. Het weer; bewolkt regenachtig, wind 4 a 5 zuidwest later in de middag
toenemend 6.
We hebben besloten te blijven liggen en woensdag naar IJmuiden ipv dinsdag te varen omdat de weersverwachting dan beter was. Dus vandaag onderhoud gedaan aan de boot en lida is het dorp in geweest boodschappen gedaan. Henk kwam nog even langs voor de gevraagde weer website en zijn nog even naar zijn boot wezen kijken. Mooie boot alleen jammer dat Mieke haar been gebroken heeft. Maar dat zal goed komen. Later wezen borrelen eten en toen viel de avond.

Dinsdag 14 juli. Het weer; regenachtig wind 3 a 4 zuidwest. S'morgens naar Stellendam gevaren en s'middags boodschappen gedaan. Verder weinig activiteit deze dag.

Woensdag 15 juli. Het weer; regenachtig perioden droog wind 3 a 4 zuidwest.
Opgestaan om half acht broodjes gesmeerd koffie gezet in het oliegoed gehesen en de trossen los gegooid. Bij de sluis aangekomen bleek er een schutting net voor ons was. De sluiswachter via de marifoon opgeroepen hij deed nog een rondje ?? nogmaals gevraagd wat bedoelt u, eerst de schutting naar buiten dan weer naar binnen dan zijn wij aan de beurt. FF wachten nog FF wachten nog FF wachten en ja na een uur wachten ging de brug omhoog gauw via de marifoon de sluiswachter gebeld dat de sluisdeuren nog dicht staan dat wist hij maar zo is hier de procedure. Mnn ???? het verkeer maar wachten vreemd....Affin wij naar binnen de brug ging weer dicht de sluisdeuren ook en toen weer FFFFFFF wachten. Eindelijk ja toen ging de andere brug open en daarna de sluisdeuren. Eenmaal buiten een stukkie op de motor en gingen de zeilen omhoog motor uit dat is het mooiste moment. Het motregende stond een lekker windje maar dat was van korte duur want wij moesten naar het noorden en toen kwam de wind van achteren dat is niet fijn dan wiebelt de boot heen en weer en er stond een vervelend golf de golven kwamen overal weg. Eenmaal bij de Maasmonding contact gezocht met de verkeer leider en we moesten gewoon door varen. Na een poosje ontdekte ik een heel groot container schip, even contact gezocht met de verkeer leider als wij de snelheid wisten te handhaven konden wij er wel voorlangs. Het blijven grote schepen.
Eenmaal de Maasmonding voorbij ging het evenzo slingerend niet fijn. Eind van de middag kwam IJmuiden in zicht zeilen gestreken en de motor gestart en die er naar een poosje mee op hield. Vlug weer de Genua uitgerold de motor tot twee keer ontlucht en toen kwam er weer leven in. Blijft vreemd. De jachthaven opgezocht en daar lagen we weer aan de steiger M. Daarna wederom heerlijk gegeten en de ligplaats betaald. Toen ontdekte ik de Volvo Ocean racer BRUNELL. Even wezen kijken blijft indrukwekkende schepen. Toen viel de avond.

Donderdag 16 juli. Het weer; zonnig droog 26 graden wind variƫrend 2 a 3.
Met de zon in de kuip opgestaan broodje met koffie maar na een poosje zei Lida ik krijg het heet oke we gaan varen. Op ons gemakjes naar de sluizen van IJmuiden. Eenmaal door de sluis rustig warme broodjes die uit de oven kwamen genoten we van de omgevind en het varen. Wel gaf de kaartplotter problemen hij start telkens opnieuw op. Maar uit gezet misschien oververhit. We besloten de haven van Marine Amsterdam op te zoeken. Dat is een haven van de oude DSM werf. Je kunt nog een aantal bouwwerken zien de kraan opstelling waar nu kantoren opgeplaatst zijn verder de oude betonnen dukdalven. Verder een mooie voorzieningen maar verder is er niets. Dat viel mij een beetje tegen. Maar aan het klussen gegaan rubber stootlijst eraf gehaald zoeken naar de lekkage. Aan het eind van de middag besloot ongezien opgemerkt JJ een rondje haven te doen. We waren hem plots kwijt. Waar moet je zoeken de hele boot door zocht op de steigers oproep aan de havenmeester gedaan en verschillende mensen gevraagd. Ook onze buurvrouw gevraagd zei had hem wel gezien aan het eind van de steiger. Plots werd ik geroepen door de buurvrouw dat hij bij hen aan boord zat. Dus kennelijk terug gelopen even wezen buurten. Na wat heen en weer geloop probeerde hij te springen naar onze boot maar de afstand was kennelijk net te ver hij durfde het niet aan. Dus gaf hij zich over en droeg weer naar onze boot Enya. Waar is Lida de hele haven afgezocht nergens te vinden eerst JJ weg nu Lida spoorloos. Afwachten kon niets doen. Maar een glas roode wijn ingeschonken. En ja daar verscheen Lida weer. Opluchting dat JJ er weer was. Ze was al buiten de haven aan het zoeken.
Morgen 6 jaar geleden dat wij voor het eerst contact hebben gehad toch iets om stil bij te staan. We hebben van toen nog even van alles door genomen gevoelens etc..
6 jaar lief en leed
Vrijdag 17 juli. Het weer; bewolkt droog 23 graden de wind zuidwest wkr 5 a 6 windstoten naar 7.
Gezien de veel te harde wind hebben besloten en velen met ons te blijven liggen. Wat te doen op zo'n toch wel mooie dag. Heb wat klussen gedaan de linker scepter lekte regen water naar binnen. Hij bleek toch wat ontzet te zijn na de aanvaring met een anker van een vaste ligger. Zo niets van te zien maar de regen vertelde genoeg. Dus scepter iets gelicht kit onder gespoten en de bouten weer aangedraaid. De regen heeft het die zelfde avond getest en nu bleef het droog in de boot. Lida heeft haar haak werkje opgepakt. Verder heeft ze de wasmachine aan het werk gezet en daarna de droger.
Zes jaar geleden hadden we onze eerste contact toch weer een moment om bij stil te staan. Dus hebben we gegeten in de haven wat ons wel smaakte maar de bediening was een grote chaos. Lida heeft daar wat van gezegd en prompt stond ons eten, na een uur wachten, op onze tafel. Ze boden excuses aan. Daarna naar de boot.

Zaterdag 18 juli. Het weer; half bewolkt 25 graden wind zuidwest 3 a 4.
We zijn omstreeks half elf vertrokken naar de Sixhaven. Waar een box vrij was en zijn gaan liggen.
Na het eten zijn we boodschappen gaan doen voor de kinderen die aan boord komen. Hierna door Amsterdam gefietst en kwamen we terecht op het waterlooplein. Daar was een rommel/snuisterijen markt. We hebben daar voor twee fietsbellen gekocht ieders zijn eigen keuze. Daarna eten gekookt en JJ van een andere boot afgehaald. De mooie avond viel. En de Sixhaven was weer helemaal gevuld met boten.

VOL
OVER VOL





Geen opmerkingen:

Een reactie posten