vakantie 2024 9e week

14 augustus woensdag zon weinig wind later een enorme plensbui. 23 graden.
06.00 uur vertrokken uit Norderney
16.00 uur aankomst in Dokkummer nw. Zijlen.
60 mijlen gevaren.
Voor dat we naar bed gingen trok een enorme onweersbui over met heel veel wind.
S'nachts om 01.30 uur werden we door de Stefan onze buurman die op het huis en planten past gebeld dat er water van boven door de meterkast naar beneden liep. Wat te doen. Heb hem geadviseerd de brandweer te bellen. ook in de wijk Selwerd was het noodweer geweest bomen door de bliksem geraakt etc.. Later meer hierover.
We zijn om 06.00 uur hoogwater vertrokken over de Sluchter een uitgang aan de westkant van Norderney. Daar willen nog wel eens schepen vastlopen. Maar het was hoog water en rustig weer dus ik dacht dat kan wel. De diepgang die ik op de heenweg had meten was 5.50 meter was  nu hetzelfde.  Daarna richting west met nog twee andere schepen vertrokken een koos ervoor om over het wad te gaan. De tocht verliep vlot de stroom mee en de wind hielp ook af en toe hij draaide van zuid oost uit eindelijk noord west. Het was heerlijk zeilen en Lida heeft het even overgenomen heb ik een tukkie kunnen doen. Eenmaal boven Schiermonnikoog even getwijfeld over we door zouden varen naar Vlieland. Maar ik had uitgerekend en dat bleek was nog een heel eind. We gaan naar de thuishaven. Door het westgat sluis Lauwersoog lauwersmeer Lunegat in onze box waar Rob de havenmeester onze box op bezet had gezet en konden er invaren. Veilig en wel weer in de box.


15 augustus donderdag zon droog 23 graden   
Vandaag maar even naar huis om te kijken hoe de waterschade is. Thuis gekomen om te kijken hoe de waterschade is en dat viel reuze mee. De veroorzaker van dit alles een verstopte regenpijp op ons balkon. Het water bleef op de bovenbuurman zijn balkon staan liep over zijn drempel heen naar binnen. De brandweer heeft via een ladder het balkon leeg geschept.  Flinke hoeveelheid gruis mos etc.heb ik eruit gehaald. Echter bij de schuin bovenburen is is ernstiger afgelopen. Daar was een klusman bezig en zag water en dacht dat hij een leiding had geraakt. Sloopt een deel van de vloer eruit. hierdoor ontstond schade. Is gemeld bij de VvE. Lida heeft was gedaan . Gegeten bij de restaurant de Duindoorn en iedereen was daar blij en verrast ons weer te zien. Daarna richting de Enya waar Sofie op ons wacht.

16 augustus vrijdag zonnig
Vandaag boodschappen gedaan bij de Jumbo in Kollum. Boot wat schoongemaakt. 
Opgeruimd etc..

17 augustus  zaterdag Zon 23 graden.
Vertrokken richting Vlieland  familie bezoeken dat we altijd doen aan het eind van onze vakantie. S'middags vertrokken richting Dokkum. Hier om 16.00 uur aangekomen. Even Dokkum in geweest Lida zag daar een stoffen winkel even snusteren. Een paar lapjes gekocht praatje gemaakt etc.. IJsje gegeten. Terug naar de Enya.

18 augustus zondag. 23 graden wkr 4/6
Weersvooruitzichten bekeken bleek dat het stevig gaat waaien en woensdag veel regen. We hebben genoeg wind en regen gehad dus besloten niet door te gaan naar Vlieland. Terug gevaren naar het Lauwersmeer en daar vastgemaakt aan een mooring.

19 augustus maandag  23 graden zoning licht bewolkt.
Rustig opgestaan en in de kuip onderdelen schoongemaakt en opnieuw in de was gezet. zag er weer netjes uit. Wouter belde of het goed was dat hij s'middags langs kwam. Natuurlijk kan dat. Altijd welkom. Even later waren, Wouter en dochter Lizz er we even een stukje gevaren maar Lizz woude naar huis. Wat spullen ingepakt voor morgen dat we weer naar huis gaan.

20 augustus dinsdag 23 graden zonnig s'middags regen.
In de ochtend auto ingepakt en weer naar huis. S'middags de regenpijp de veroorzaker van de wateroverlast. Lida wassen gedraaid. En zo kwam er een eind aan onze 9 week durend vakantie.  De bedoeling was Finland maar we werden door de Duitse Marine naar het noorden gestuurd vanwege schiet oefeningen. We wilden geen gaten in ons zeil. 
Al werd het een heel andere route maar wel leuk gehad.
905 mijl gevaren in het begin veel regen en wind later knapte het weer op. Leuke mensen ontmoet geholpen foto's geschoten andere schepen die naar hun opgestuurd ze waren er blij mee.
Gesproken met een een Deen over verschil Nederland / Denemarken politiek het weer etc. het werd een leuk gesprek al verschillen wij niet zoveel van de Denen. 
Problemen gehad met het toilet en zinkanode om de schroef as die los zat dat was het enige.
Maar al met al een leuke vakantie gehad.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten