Vakantie 2024 3e week.

Dinsdag 2 juli. Bagenkop Bewolkt pittig windje. We blijven liggen gedoucht boodschappen gedaan andere boten geholpen met aanleggen een stel was net gestart met bootje varen en dat was te zien. En ja eigenwijs zijn ook. Niets aannemen van omstanders. Na vele manoeuvres lagen ze vast aan de wal. 

 Woensdag 3  juli zonnig droog eerste stevige wind later afnemend wkr 4.  60 mijl gevaren                           10.00 uur De start bij Bagenkop was heftig stevig wind hevige golfslag. Maar de Enya, dik 7 knopen stond op de teller en had er zin in en lida zong het hoogste lied. En zo voeren wij richting Marstal. 11.45 uur eenmaal daar aangekomen viel de wind weg en ging het rustig door een smal geultje langs Marstal. 

op weg naar .......richting Noord In het smalle geultje bij Marstal.

De voorraad bak van Sofie haar kattenbak was spontaan open gegaan en een scaharnier ontzet. S;avonds weer gerepareerd. genoten..Bij Rudkøbing onder de brug door even de motor bij want de stroom was aanwezig terwijl er op dat moment weinig wind stond  We besloten door te varen naar Nyborg het was te mooi weer om nu al aan te leggen. De verdere verloop van de tocht verliep rustig zonnig bewolkt heerlijk zeilweer we hebben genoten van deze tocht. We kwamen om 16.45uur aan in Nyborg waar we moeilijk een plek konden vinden. Aan gelegd naast een Duitse familie die ons van alle kanten hielp met aanleggen. 

Donderdag 4 juli Harde wind veel regen loop van de middag werd het droog met af en toe gesputter.          S'middags naar het dorpje Nyborg gelopen voor ons bekende winkeltjes waren hier al eerder geweest maar toch even de benen strekken. Boodschappen gedaan bij de plaatselijke super. Hierna richting boot einde middag borrel eten gemaakt. Kaartje gelegd. S'avond gefacetimed met dochter Kim. Het was een leuk gesprek.

Vrijdag 5 juli. Nog steeds harde wind af en toe een stevige bui. Weinig uit vaarders. Ook wij blijven liggen. Het net van de railing bijgewerkt. Zat niet naar mijn zin. Lida polsbandje aan het knopen.


Zaterdag 6 juli harde wind regen in de ochtend s'middags zonnig eind van de middag onweersbuien.
besluiten te blijven en naar de markt / feest te middeleeuwse kledij. 

optocht met middeleeuwse muziekanten


kraampjes met eigen gemaakte ......

Zondag 7 Juli. wederom stevig buien harde wind het wil maar niet zomeren. S'middags nog even naar de middeleeuwse markt gelopen waar Lida unieke collectie steentjes heeft gekocht voor haar creatieve bezigheden. S'avonds maar de douch opgezocht.

Maandag 8 juli. Nyborg. Zon stevig wind later afnemend. Kans op buien. We besluiten te vertrekken het weer lijkt goed dus we gaan. We zijn niet de enige die vertrekken. Vele gooien de trossen los en wij maken ons ook klaar voor vertrek. Eenmaal buiten havenkom staat er toch een stevige wind besluit er maar een rif in het grootzeil te zetten. We zetten de tocht door richting "The Bridge" die verbind Kopenhagen met Jutland. Er is een opening onder de brug  een van 15 en een van 18 meter echter die staat niet op de kaart dus besluiten we er naar toe te varen kijken of er een dispaly hoogte stand op afgebeeld staat we zien niks en we durfen het niet aan. We hebben echt een doorvaart hoogte nodig van 16 meter. Ik besluit door te varen langs de brug richting naar de hoogte van ruim 60 meter. Maar doorvoor is ook een opening van 23 meter. Heb geïnformeerd dat is geen probleem zo werd mij verzekert.

The Oresundbrug die loopt van Denemarken naar Zweden

 Eenmaal op dat punt aangekomen zag ik meerdere zeilers dat ook doen dat stelde mij gerust en gingen er met een onstuimig zeetje onder de brug door. Lida vroeg nog bezorgt hoe diep is het hier eigenlijk antwoord 8,8 meter lijkt mij genoeg. Oké zei ze doorvaren maar.

we zijn er onderdoor.

We vervolgenden de tocht maar we zagen in de verte buien tot ontwikkeling en komen en vallen. Dus oliegoed maar aan en afwachten. Al snel kwamen ze toch dichterbij.

je ziet de regen eruit vallen.

Altijd met deze omstandigheden draait de wind zwakt af maar komt even later in alle hevigheid terug zo ook deze keer het plensde en stevige wind maar de Enya en schipper konden dit handelen. 

Geconcentreerd bezig maar de Enya ging als de brandweer.

Nadat de buien weg waren knapte het weer duidelijk op en vaarden  wij rustig verder. Het rif er maar uit gehaald  de wind nam verder af. Had mij echter verkeken op de afstand dus een paar opmerkingen vanuit de kajuit  "zijn we er al". Sorry......😔   Maar verder verliep het verder rustig en zo kwamen we na 63 mijl om acht uur s'avonds aan. Lida had gauw een lekkere maagvulling gemaakt we waren blij dat we in het plaatsje  vissers plaatsje Odden aan konden leggen.    

Dinsdag 9 juli. Odden. Een beetje gespetter maar het bleef verder droog. De wind Oost 4. We besloten te blijven liggen er lag weer wat was en brood was op. S'morgens en wandeling gemaakt de omgeving ontdekken we waren hier nog nooit geweest. Overal kleine vis restaurantjes ijsje gekocht en Lida wil weer steentjes gaan verven en vond een prachtige verzameling. De was in de wasmachine gedaan. S'middags even een paar foto's geschoten.

planken in afwachting 
 
ook in reparatie 

te koop voor de liefhebber

spreekt voor zich.

terwijl de was droogt

En zo sluiten we de derde week af. Op naar week vier kijken wat ons brengt. Krijgen berichten dat het weer in Nederland bar en boos is. Hopen dat de schade meevalt. Het weer het is niet echt zomers te noemen. Ze hebben het over droge perioden maar wij zien toch veel nattigheid. Overal. Bomen en struiken verrotten. De warme golfstroom komt waarschijnlijk tot stilstand. Wat de toekomst voor de jeugd brengt daar maak mij daar zorgen over. Kan er persoonlijk weinig aan doen. Ik doe wat ik kan doen.
 
 

 


                                      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten