vakantie 2022 deel 1

 We zijn begonnen met onze vakantie. De reis is als doel eindbestemming Oslo maar dat is in de eilsport altijd ijs en weder dienende. De Enya vaart nu helemaal vol met spullen ruim drie maanden medicijnen mee etc.. Alles is gecheckt en we waren net onderweg breekt de handel van het vluchtluik af. Gelukkig zitten hier twee aan. Staat inmiddels op de reparatie lijst als we thuiskomen of onderweg. De twee elektrische vouwfietsen aanboord zijn toch iets groter als de vorig verreist enig knutselwerk. Maar uiteindelijk lukte het dan toch onderdeks te krijgen heb tijdens grote lange tochten een hekel veel spullen op het dek.

Dinsdag 17 mei Thomas mijn oudste zoon heeft ons naar de boot gebracht en zo kon hij onze auto lenen. We zijn na alles ingepakt gelijk vertrokken naar Lauwersoog om nog door de sluis buiten te wachten op het tij. Bij de jachthaven was het zo ondiep dat we hebben een plekje achter in de haven aangelegd. Om S'morgens vroeg om 04.30 uur te vertrekken met het tij mee naar buiten. 

Woensdag 18 mei. Het weer rustige wind uit het zuiden en de zeilen gingen rap omhoog en zeilen maar. Dat ging goed tot ter hoogte het eiland Juist toen viel de wind weg en gingen we op motor verder.

De tocht naar Norderney begon met een mooi maan die onderging

en de zon die opkwam

het zeilen ging tot Juist geweldig daarna hield de wind het voor gezien


Donderdag 19 mei het weer bewolkt maar droog er stond een mooi windje eh het zeilen ging lekker. Vroeg in de kleren en op richting Cuxhaven. Eerste stuk lekker gezeild daarna werd het motoren.
We kwamen een beetje in tijdnood dus een gastandje erbij. We kwamen met het keren van het tij net in Cuxhaven aan. Plekje gezocht.

Vrijdag 20 mei. mooi weer we wilden naar Brunbuttel. Maar de schipper voelde zich niet goed. Dus bleven in Cuxhaven liggen

 Zaterdag 21 mei. We liggen inmiddels verwaaid in Cuxhaven. Echter in de middag begon het stevig te regenen en drietal Tornados bezochten midden Duitsland. Met als gevolg veel schade.

Zondag 22 mei in de middag een uur na laag vertrokken eerst diesel getankt daarna met prachtig weer vertrokken. 


Eenmaal bij de sluis van Brunsbuttel aangekomen en na twee uur rond gedraaid door de sluis.

passen veel makke schapen in een hok


Eenmaal door de sluis aangelegd bij jachthaventje Brunsbuttel. Altijd weer gezellig en indrukwekkend hoe dicht de schepen langs varen.

Maandag 23 mei s'morgens om 9,30 uur vertrokken na een alleen maar  bomen langs de kade  en bijzondere bruggen met bij Rensburg een hangend pontje onder de spoorbrug.


hangend veerpontje


 S'middags kwamen we in Rensburg aan. 

dinsdag 24 mei Hier een dagje gelegen boodschappen gedaan en in de regen het stadje bewonderd.

Woensdag 25 mei Met prachtig weer vertrokken vlot door de sluis bij Kiel onderweg een beetje regen gehad.  Eenmaal op de  wilden we overnachten in Strande. Hier wel diesel getankt maar er was geen ligplaats. Uiteindelijk een mooi plekje gevonden in de Olympia haven in Strande .

Donderdag 26 mei Hemelvaartdag. Er stond een pittige wind we hebben geen haast lagen er prima dus kon ik mooi de website bijwerken.En de was gedaan. Verder waren er  zeilwedstrijden van verschillende klassen. Mooi gezicht was dat hoe de jeugd de zeilsport omarmt.




 Vrijdag 27 mei. Het is nog steeds herfst

Zaterdag 28 mei. Regen hagel harde wind 
We komen telkens dezelfde personen tegen met een somber gezicht

Zondag 29 mei prachtig weer weinig tot geen wind.
We zijn om 9.30 uur vertrokken er waaide een lekker wind echter in de loop van de ochtend hield die ermee op. Dus besloten op de motor verder richting Spodsbjerg. Na enig tijd varen ontdekte ik dat de marifoon antenne los boven in de mast zat. Hij wiebelde vrolijk heen en weer  maar daar werd ik niet vrolijk van. De haven bestemming werd veranderd in Bagenkop. Eenmaal aangekomen was er een vriendelijke Duitse man die mij de mast in hees. De antenne vast gezet en tevens de beschadigde Windex vervangen. Na afloop een biertje.

Maandag 30 mei. Beetje regen onderweg 12 graden wind west.
Eerst stukje op de motor daarna heerlijk gezeild en het laatste stuk naar Svendborg op de motor wand de wind viel weg en wat er was recht van voren.

Dinsdag 31 mei. 13 graden begin mooi zeil weer later heel veel regen.
We begonnen mooi op tijd te vertrekken lekker zeilweertje het schoot lekker op. Op een gegeven moment trok de lucht helemaal donder dicht kon de horizon niet meer zien dus zeilpakken aan en afwachten. Wind viel de regen niet die kwam met bakken uit de hemel. Dit heeft geduurd tot dat we in Nyborg aankwamen en daar in de stromende regen een box zochten. Een vriendelijk Duitse zeiler  die ook net aankwam heeft ons geholpen en zei in de stromende regen welkom in Nyborg.

Woensdag 1 juni. weer 14 graden regenbuien geen wind. 
We besloten te blijven liggen s'middags Nyborg bezocht en boodschappen gedaan cadeautjes voor de kleinkinderen gekocht. Bij terug komst bij de boot kwam er weer regen maar even later werd het toch droog en zonnig.  

we zijn nu twee weken onderweg niet warm gehad gemiddeld 14 graden veel wind en zes dagen verwaaid gelegen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten