vakantie 2017 2e week

Zaterdag en zondag bleven we vanwege het slechte weer in Herkingen liggen.

Maandag weer verder want we wilden gaan snorkelen in het Grevelingenmeer pakken gekocht etc..
Op naar de snorkelplaats waar we helaas vanwege de 30 meter diepte niet konden ankeren.
Hebben we een andere ankerplaats opgezocht in een baai maar daar waren heel veel kwallen. Ook niet aantrekkelijk om te gaan zwemmen. Het werd een onrustige nacht. Veel wind etc..

Dinsdag besloten we weer naar een andere snorkel plek te gaan zoeken om te gaan snorkelen maar ook daar weer de diepte die speelde ons partner. Die snorkel plekken zijn goed te bereiken via land maar via het water niet. Besloten dan maar terug te varen naar Willemstad om dat in het weekend weinig wat weer aangaat goeds in het zin had.

Woensdag op naar de nieuwe waterweg we besloten binnen door te gaan zo kwamen in een prachtige omgeving terecht.Varend vanaf het Haringvliet naar de nw. Waterweg. Wel twee grote bruggen waar  we onderdoor moesten maar al met al viel dat mee. Eenmaal op de de nw waterweg kregen we een golf te verwerken zodanig dat het voorluik die voor een beetje openstond een flinke hoeveelheid water naar binnen kwam. Daar werden we niet vrolijk. De boel opgedroogd voorluik gerepareerd,
We lagen in de de Berghaven bij de monding van de nw. Waterweg waar we illegaal lagen. Even later kwam de douane op bezoek vroeg waarom wij daar lagen. Is er een probleem oid. Wij vertelden dat wij de volgende dag weer verder wilden naar IJmuiden ze waren vriendelijk vroegen of de politie al was geweest want er staat een duidelijk bord dat jachten niet naar binnen mogen. We hadden het niet gezien...... De nacht verliep rustig.

Donderdag opgestaan bleek onze driekleur plus stok in het water gevallen zijn. We hadden hem s'avonds niet binnen gehaald wat wel zo hoort  We zijn om half acht vertrokken er zou een matige wind staan uit het zuidwesten maar helaas verliep de tocht op een zeer hobbelige zee met weinig wind.We waren blij dat wij in IJmuiden aankwamen. Eenmaal geschut door naar de Sixhaven in Amsterdam waar we een mooie plek kregen.

Vrijdag boodschappen gedaan en cadeau's gekocht voor Ella en Danielle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten