Enya uit het water


Na vele zeemijlen varen is het seizoen ten einde. De zeilen en de proviand kleding boekwerken etc.. zijn  uit de boot gehaald. De kussens rechtop gezet zodat de ventilatie er om heen kan. verder hebben we vocht vreters geplaatst. De motor heeft de eerste flinke beurt gehad van de firma ABMA uit Sneek.
De motor en het toilet in de anti vries gezet water tanks leeg laten lopen.
De zeilen gaan naar de zeilmaker voor het controleren van stiksels etc...
Niet meer varen betekend vaak klussen dus kortom het klus seizoen is begonnen.
In de loop van het jaar kwamen er weer wensen en boot veranderingen zo kwam er een nieuwe motor in de boot. Gevolg hiervan was dat de bediening handel niet meer kloppend was.. Vooruit varen moest de handel naar achteren en naar achteren varen de handel naar voren.Onder rustige omstandigheden ging dit prima maar als er even snel gereageerd moest worden moest ........ Er was te weinig ruimte om dit op te lossen dus hebben we besloten dit helemaal te reviseren/ vervangen door een een handel bediening. Nu zitten er twee handels op schakelen en gas geven dat word nu een handel gas geven en schakelen in een..

 Het houtwerk is van de boot gehaald afgeschuurd en in de olie gezet. dit wordt in het voorjaar er weer op gezet. De kuip roosters zijn ook in de olie gezet maar die liggen aan boord.



We vonden de laden van de pannen en voorraad zwaar lopen hout op hout ik ben nu bezig metalen lade geleidingen te maken zodat het soepeltjes loopt.zodat de laden makkelijker open en dicht gaan.



voorraad kastjes 





kajuitingang




versleten  schuifdak geleiding










Verder loopt schuifdak ook zwaar die is inmiddels ook thuis moet hier nog wat op bedenken..

In de achterkajuit zit een voorraad bak die  zit over de breedte van de boot met te kleine deksels. We hebben besloten hier twee grote deksels op te maken. Verder moet er nog nar de lagering van het roer worden gekeken.

Het voorste vluchtluik daarvan moet het perspex opnieuw gekit worden..Het zit los in het frame en lekt het af en toe.



Wat onze kat J.J. aangaat die vindt het maar niks. Loopt en verveelt zich soms in het voor tuintje dan weer naar de achtertuin rent af en toe door de huiskamer. Tja over vier maand gaan we weer. FF geduld JJ.


als laatste deze prachtige foto van Oma Lida met haar kleinste kleinkinderen Ella  en Caz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten