Vakantie 2024 2e week.

( foto's op de eerste week toegevoegd)

 Woensdag 26 juni zonn en warm 25 graden. 10.30 uur vertrokken uit Brunsbuttel. 

Vele campers aan de oever van het kielerkanaal

Zonnig wederom op de motor onderweg naar Rensburg geen bijzonderheden. Waar we om 16.30 uur aankwamen.

de brug bij Rensburg Spoor bovenlangs 

hangend pontje onder de brug auto fietsen voetgangers 

Donderdag 27 juni zon 28 graden we blijven liggen in Rensburg. Het was echt te heet om iets te ondernemen. We Zouden boodschappen doen maar PFFFF. 30 graden. S'avonds de verwachte onweersbuien maar die vielen mee. 

Sofie houd de wacht in tegen stelling van vorig jaar blijft ze op de boot zitten

Vrijdag 28 juni harde wind maar wel droog. Boodschappen gedaan en s'middags het dorpje Rensburg in daar heeft Lida twee  blouses gekocht. Leuke winkeltjes van verschillende aard. Koffie en een taartje genuttigd daarna weer boot waarts.

Zaterdag 29 juni. Zonnig droog 24 graden. Om 10.30 uur vertrokken uit Rensburg richting Kiel. Waar we bij de sluizen om 13.45 uur aankwamen. De lichten voor de plezier waren aan invaren maar toen vlak voor het invaren de sluiswachter alles op rood zette. Volgas terug maar hij kwam naar buiten gesneld en beduide kom maar doorvaren. Oke. 14.10 uur door de sluis op weg naar Laboe. Onderweg vele tallships op weg naar Kiel. De Kielerwoche was begonnen.. Aangekomen in de haven van Laboe een box eigenlijk te klein voor ons maar we lagen prima. Het was warm en konden niet in de kuip zitten. De avond viel en er kwam nog een enorm cruise schip uit Kiel varen.

Zondag 30 juni Regen en harde wind. We blijven liggen in Laboe. S'middags een wandeling gemaakt langs de boulevard.

Maandag 1 juli zonnig enkel gesputter regen. We zijn vertrokken om 10.30 uur eerst even diesel getankt. Op naar Fehmarn richting oost.  Na een poosje varen passerden ons  een zes tal Duitse Marine schepen. Er is immers een marine haven in Kiel. Op oefening denk ik dan maar. We tuffen rustig verder wand veel wind stond er niet. Ik wist dat er een marine oefengebied lag waar wij door heen zouden maar dat er oefeningen waren even niet opgelet. 12.30 uur later kwam er met volle snelheid een groot Marineschip op ons af. Keek gauw op de kaart en zag hun bedoeling al.

 Even later riep hij ons op en vroeg of wij de koers wilden wijzigen richting Noord 0.0.. Dit alles ivm schietoefeningen. Later zag Lida ook lichtflitsen uit dat gebied komen. Na een mooie zeiltocht onderbroken door zeer donkere wolken waar weinig regenwater uit kwam maar wel veel wind 16.45 uur kwamen we aan in Bagenkop ligt op het eiland Langeland en niet in Fahmer.

Dinsdag 2 juli. Heel veel wind die bleef maar doorstaan het meest droog. We waren al van plan te blijven liggen. Boodschappen gedaan. Bemanning van andere Catalina 36 uitgenodigd. Deze was van 1988. Ze kwamen aanboord en waren verrast over de indeling en alles wat ik heb veranderd. Ze vroegen ons aan een tegenbezoek waar we gebruik van maakten. Het was een gezellige ontmoeting Duits Engels Nederlands door elkaar hersenen moesten af en toe en kraken.

Einde 2e week.

vakantie 2024 1e week

 

het laden van de kleding  etc. boodschappen is begonnen

 Dinsdag 18 juni .We hebben de reis uitgesteld en vandaag gaan we een poging wagen al lijkt het weer nog niet echt mee te werken. Maar we zijn aanboord en dat heeft ook wel wat. 

Sofie de bootkat heeft besloten het dit jaar anders te doen. We hadden haar altijd aan een lijntje vast aan de boot omdat ze maar al wegliep. Dit jaar loopt ze niet meer weg ze scharrelt wat in de omgeving en meld zich dan weer. Scheelt een hoop gedoe lijntje wat overal achter bleef haken.

De wind in nu niet gunstig dus wachten we een paar dagen zaterdag draait hij naar het zuidwesten. Dan kunnen we los als het weer niet wat anders besluit.

Woensdag 19 juni Zonnig en droog 

Geen bijzonderheden 

Donderdag 20 juni Zonnig Ontmoeteing met de bemanning van de Celesta die we ook tegen kwamen twee jaar geleden in Cuxhaven. Ze hebben dezelfde type boot als wij Catalina 36 alleen een paar jaar ouder. 

links de Celesta

Vrijdag 21 juni. Bewolkt maar droog. De laatste boodschappen gedaan en om 14.00 uur vertrokken naar Lauwersoog. Nog even diesel getankt en de havenmeester Jarig verteld dat wij voorlopig niet in de haven zijn. 15.30 uur aangekomen in Lauwersoog de buiten haven.


Zaterdag 22 juni. Zonnig en droog maar af en toe dreven er wolken velden over en toen werd het toch even fris. Om 02.45 uur zijn we samen met de Celesta vertrokken uit Lauwersoog. Vuurtoren gebeld dat wij richting Nordeney gaan. en hij wenste ons een behouden vaart toe. Later riep hij ons op dat er mogelijk een mistbank zou ontstaan. Maar dat bleek gelukkig niet het geval. Onderweg weinig tot geen wind dus op de motor verder. Onderweg kleine motor storing startproblemen. Maar na een technische ingreep liep hij weer als een zonnetje. Om 11.15 uur kwamen we aan in Norderney we hadden een mooi plekje. 

altijd mooi te lezen dat je welkom bent

Motor even nagekeken en de kabels etc. Niets bijzonders wel een loszittend kabeltje aan de start relais die opnieuw vast gezet. 

Zondag 23 juni. Zon overgoten dag we blijven nog een dagje. S'middags de fietsen gepakt en geza,elijk met Jan en Ellen een rondje Norderney. Overheerlijke wafel met aardbeien gegeten en bij de haven wat op het terras gedronken. 

Maandag 24 juni. rustig weer. 04.00 uur  vertrokken 11.00 uur voor HW Cuxhaven vertrokken. Het werd licht en hadden voldoende zicht. Onderweg de genua bij maar veel wind stond er niet.

   

Foto van de plotter. De rode puntje zijn schepen die wachten op een vracht.
De zwarte afbeelding dat zijn wij varen dus tussen de schepen door.


en maar wachten en zo liggen er velen over de hele wereld 

En maar wachten

 Dus de motor stond steeds bij en we gingen met een snelheid van 6 knopen over de kaart richting de Elbe waar we om 11.50 uur aankwamen. Eenmaal op de Elbe gaat het snel af en toe 10 knopen over de kaart het ging als de brandweer. 13.45 uur kwamen we in Cuxhaven aan. Snel hadden we een box gevonden.

Dinsdag 25 juni. 11.00 uur eerst even diesel tanken maar onze betaalpassen werden geweigerd. Met de krediet kaart ging het wel. Het vertrek werd uiteindelijk 11.45 uur . Na een mooi rustige vaart helaas weer op de motor kwamen we om 14.25 uur aan in Brunsbuttel waar we drie kwartier moesten wachten ondanks dat het sluizen complex voor de pleziervaart gereed is.

in de sluis bij Brunsbuttel

Eenmaal door de sluis naar het jachthaventje in Brunsbuttel aan. 15.30 uur in de haven van Brunsbuttel. Lag even te dutten en werd met een klap wakker de buurman botste tegen onze buitenboord motor op. Gelukkig geen schade bood zijn excuses aan en voor de schrik een fijn biertje. S'avonds uiteten geweest.


Einde 1e week.