te waterlating laat nog even op zich wachten


We hadden gepland volgende week in het water te gaan.

Echter er zou een nieuwe schroef, autoprop,  onder de Enya worden gemonteerd. Deze was al later geleverd. Vanmiddag gepast komen de maten van de conisch en schroef helemaal niet overeen.

Had wel gemeld dat er in 2012 een andere motor is geplaatst. Maar niet bij gezegd en de dealer niet naar gevraagd dat de schroefas ook vervangen voor een Europese standaard schroefas.

Dealer gebeld die gaat met spoed overleggen met Engeland de fabrikant.


Verder bleek dat er ook teveel speling op de schroefas lager zit. Dit was ook in 2012 vervangen echter wij varen veel dus ja....
deze moet eigenlijk vervangen worden hij staat nu op het droge dus toch maar doen.
Tis niet anders...
daar is die dan de AUTOPROP


De Enya gaat weer te water



Nadat de nieuwe schroef gemonteerd was op de schroefas daarna naar de kraan daar het roer er achter gezet. Daarna te water. Hierna de het kwadrant om  de roerkoning te monteren.
Dit gebeurt hoofdzakelijk op het gevoel. Nou ben ik het een en ander gewend op het UMCG was het vaak zo. Ik zei vaak ze hebben aan iedereen gedacht behalve aan de monteur die het moet repareren.

De volgende dag verder gemonteerd en af gemaakt. Hierna  de motor starten echter de accu deed niet wat hij moet doen. De accu eruit gehaald er naar de autoshop in zuidlaren. Die constateerde dat de accu defect was.  Nieuwe aangeschaft morgen gaan we verder.



afgelopen donderdag 29 maart was mijn laatste werkdag op het UMCG.



Wil hierbij iedereen bedanken dat mijn laatste werkdag onvergetelijk is geworden. De vele telefoontjes, mij opkomen zoeken, live verbinding van uit Iran met mijn zoon Hugo en Danielle, berichtjes en wensen op Facebook en afsluitend een gezellige borrel met mijn collega’s ze waren er allemaal helemaal top.