de Enya vaart verder

Het verlies van onze kat JJ is nog steeds merkbaar. In de haven op de boot de gedachten dwalen,  daar liep of lag hij. Zal slijten maar we missen hem nog steeds.

JJ. 2010 / 2015


De Enya vaart verder.....

Op de klussen lijst staat o.a. elektra.
Een nieuw schakelpaneel. Die is inmiddels gereed zie bijgaande foto.


Verder moet nog een aantal accukabels opnieuw aangesloten worden omdat het een en ander is aangepast aan de huidige norm. En moet een diode blok aangesloten worden. Maar dat laatste is een winterklus.

We overwegen kurk in de kuip te plakken het rooster hebben we voor proef eruit gelaten en bevalt prima. Viel altijd van alles tussen en hoop rommel lag er onder blaadjes stof haren etc.

kurk in de kuip en op de zitbanken
Maar dan moet de boot wel droog in een loods staan.

Nu nog genieten van de laatste weekenden want het einde van het vaar seizoen.komt in zicht. 
Nog een havenfeest in de jachthaven "Lunegat" op 19 september.

Daarna we zien wel....


Onze scheepskat JJ is overleden

Na een week van hoop en frees hebben we besloten JJ in te laten slapen. Zijn longen zaten na een week verzorging medicatie extra zuurstof liefde etc., nog met drie kwart gevuld met pus/water bacterie etc.. Hij kon niet meer met twee keer op het randje van de dood hebben gestaan.

Hij is vijf jaar geworden.

Het verdriet is groot maar de vele medeleven die wij ontvingen maakt het draaglijk.

Onze dank gaat uit naar diegene die JJ in het dierenkliniek Hopmans te Roden hebben verzorgt.

zeer jonge JJ
ging altijd mee

een van zijn favoriete plekjes aan boord
altijd op zoek naar.....
zijn favoriete haven "Lunegat" in Dokkumer nw. Zijlen met zijn heerlijke grasveld

JJ onze scheepskat

vrijdagavond in het water gevallen gevolg zware longonsteking nu aan de zuurstof voeding sonde hopenlijk stapt ons maatje binnenkort weer aan boord


Dinsdag 4 augustus had hij het zo zwaar, dat we al een begraafplaats hadden uitgezocht.  We zijn net bij JJ geweest, de sonde voeding doet hem goed. Hij heeft een grotere kooi en nu heeft hij ook een kattenbak en warempel heeft hij zelfstandig een plasje in gedaan. Af en toe draait hij zich om.  Toen het deurtje open ging kwam het kopje omhoog en genoot hij van ons aaien. De toestand is nog steeds kritiek maar onze hoop is groter geworden. Morgen mogen we meloen sap meenemen, daar is hij nl gek op.

vrijdag 7 augustus;
Het gaat steeds beter met JJ. al zijn het kleine stapjes zijn longen worden steeds schoner rochelend geluid is niet meer te horen volgens de arts dat betekend dat de longen bijna schoon zijn. Hij ademt ook rustiger.
Zijn favoriete fruit, meloen, daar wil hij nog niets van weten. Verder heeft hij een zeer slechte conditie. Na medisch onderzoek is bek af.

vakantie 2015 werd een van ontmoetingen

Deze vakantie stond in het teken van ontmoetingen. Afgesproken maar ook spontaan. Bob en Willy de huidige eigenaren van mijn vorige boot kwamen wij spontaan als eerste tegen en hebben een tijdje gezamenlijk opgevaren. Op de Oosterschelde ging ieder weer zijn weg. Mijn neef Klaas en zijn vrouw Lies kwamen we tegen in Herkingen niet afgesproken maar wel heel leuk en gezellig. In Hellevoetsluis hebben we Mieke en Henk opgezocht en hebben daar een hapje gegeten. In Amsterdam kwamen Wouter en Miranda, Kim en Ella ons opzoeken. Kim en Ella bleven nog een nachtje slapen. Stavoren kwamen Hugo en Danielle die zijn twee nachten wezen slapen en gevaren naar Leeuwarden. Ook weer een gezellige ontmoeting. Veel mensen gesproken met een Catalina maar ook veel zien varen.

Het weer; we hebben prima weer gehad veel gezeild weinig op de motor. Een keer het oliegoed aangetrokken. Af en toe een buitje. Een verregende dag maar toen waren we in Utrecht op Ella haar verjaardag.

Problemen; ja die hebben we gehad eerst het toilet ging stuk daarna zat de toevoerslang van de diesel naar de motor verstopt  en twee keer lucht op de filters. De zonnecellen hadden contact problemen en als laatste de  regelaar van de koeling  is defect.

Al met al hebben we een leuke vakantie gehad met redelijk tot goed weer.
Wouter met Ella

Lida Kim en Ella, Miranda
Ella met haar verjaardag paardje
Willem
Hugo en Danielle