Het voorjaar kriebelt

We zijn nu druk met de bovenverdieping In Zuidlaren aan het op  knappen. Twee slaapkamers en de trap op gang plus halletje. Laminaat vloer gelegd muren geverfd kozijnen zijn voorzien van een likje verf hierna zijn de deuren aan de beurt. Twee eenpersoonsbedden passend op maat gemaakt die worden nu geverfd. Maandag in elkaar zetten. Kijken of lijkt is zoals ik het bedacht heb. Hierna nog twee laden maken die onder de bedden passen. Voorlopig hier nog druk bezig.

De Enya daarvan ben ik bezig de nieuwe kunststof tank in te bouwen. Had gereedschap van mijn werk meegenomen moet je het ook naar de boot meenemen ......vergeten dus.  Volgende keer dan maar. 

Afgelopen woensdag is de verstaging gecontroleerd. Had de verzekering gebeld hoe te handelen als de verstaging even oud is als de boot(23 jaar) Je hoort diverse verhalen hierover. Advies laten keuren indien de firma die het keurt het goed vindt gaan wij akkoord. Dus hebben we de firma Masten en zo  uit Sneek  laten komen hij adviseerde de onderwanten te vervangen. Het gaat niet om de aantal jaren maar hoeveel is ermee gevaren. Dat laatste kon ik niet zeggen ben immers de derde eigenaar. Na wikken en wegen hebben we besloten de gehele verstaging laten vervangen de boot is immers 23 jaar oud. Ook de rolfok wordt nagekeken. We zijn met totaal drie schepen die de verstaging laat vervangen dus delen we de voorrij kosten. Scheelt weer.

Verder staat het Raymarine verhaal even stil. Tja..... Alles heb ik wel klaar liggen moet alleen nog de nieuwe huiddoorvoer voor het log/dieptemeter erin zetten.

Heb ondertussen ook nog nieuwe roerlagers gedraaid de vorige waren niet naar mij zin. Heb ze inmiddels gepast deze moeten beter zijn. Had er, voor mijn gevoel teveel speling op.

Verder bezig met een goede vervanger te zoeken voor de schoten die zijn echt versleten.

Tot zover het laatste nieuws van uit het koude winterse Zuidlaren