Herfst / winter

De Enya ligt op de wal in de jachthaven Lunegat vakkundig op de bok gezet door havenmeester Rob Meyer. De mast is eraf we laten de verstaging nazien zonodig vervangen. Ook de Autohelm/ Raymarine instrumenten hebben hun beste tijd gehad.
Nu de mast eraf is kan ook de windsnelheid meter vervangen worden.

We hebben drietal offertes aangevraagd voor het vervangen van de diepte/log/wind meters en de stuurautomaat die tijdens het varen uit elkaar viel. Na wikken en wegen wie ook nadat alles geleverd is voor ons iets kan betekenen besluiten we met Raymarine.nl in zee te gaan. De nieuwe klokken en stuurautomaat zijn inmiddels in huis en  ben ik bezig een nieuwe instrumenten paneel aan het maken.

het houten frame gemaakt van watervast multiplex

met de toekomstige kaartplotter en stuurautomaat en log/diepte/wind meter.
Nadat hij passend op het stuurwheel frame is gemaakt ga ik hem in de polyesterhars zetten en wit schilderen. Daarna de oude klokken en draden verwijderen en nw. aanleggen. We gaan kijken of we de oude klokken bij de kaartentafel gaan plaatsen volgens Raymarine moet dit kunnen. Zodat we binnen ook de diepte wind en log kunnen aflezen.

Verder zijn er klussen in huis. De keuken krijgt nu een schilderbeurt het resultaat ziet er mooi uit. Ook moet er nog een douch wand in de badkamer geplaats worden die ga ik maken van 8mm trespa. Van pvc staf rond 40mm ga ik de ophanging maken met een pootje eronder. Handdoeken rek plus een paar kleren haken eraan bevestigen.

Lida haar werkzame leven houd halverwege december op. Lentis heeft besloten de keuken waar zij werkt te sluiten. Lida wordt volgend jaar 63, mooi moment om te stoppen werkgevers zitten niet op haar, gezien de leeftijd, te wachten.

De eerste afspraak voor de kerst is gemaakt. Een stem uitgebracht op de top 2000. En zo gaan we richting oud en nieuw. Over drie week gaan we weer richting meer zonlicht.(en warmte)
 Kijk er naar uit :-)