nieuw grootzeil en diverse klussen afgewerkt

Grootzeil;

We hadden in het najaar besloten het grootzeil te vervangen. Aangezien de ervaring van onze genua gemaakt door Quantum Sails niet beste was, scheurde steeds bij de pees af zie bijgaande foto, werd het geen .....


Hij is wederom gerepareerd maar het vertrouwen is bij ons weg.

Het oude grootzeil was gemaakt door Hagoort Sails en heeft zich al die jaren bewezen. Ook de oude genua bleek van goede kwaliteit te zijn.
Dus hebben we besloten Hagoort Sails een bezoekje te brengen en hem het een en ander te vragen over het doek waar het zeil van word gemaakt.
We hebben Martin Baas van Hagoort Sails dan ook flink door gezaagd hij werd hij vroeg zich af van waar al die vragen. We hebben ons relaas verteld over de ervaring met Quantum Sails. Hij was bereid om naar onze genua te kijken. Wij vonden dat het een zaak was van de leverancier maar het was wel een mooi gebaar.

Na enig beraad besloten we met Hagoort Sails verder te gaan. Alle wensen werden op geschreven en twee weken later was hij ons aanboord om alles op te meten. Gaf nog trim informatie etc..
In het voorjaar kregen we bericht hij ligt klaar. We hebben hem opgehaald hij werd eerst uit de zeilzak gehaald en hebben ons uitgelegd waarom dit en dat.. Geweldig vonden vonden wij dit.

We waren nieuwsgierig hoe hij zou staan en afgelopen weekend was het zover. Er stond weinig wind dus konden we hem in de haven omhoog hijssen. De eerste indruk blijft altijd .... maar de schipper was tevreden een glimlach op zijn gezicht was zijn deel. Inmiddels hebben we gezeild en het vaart fantastisch..



Gasfornuis en extra lade;
Het oude gasfornuis vervangen er onder een extra lade gemaakt voor de vaatdoeken etc..


Hang was hanglade kast;
De  hang en ladekast hebben we veranderd in een hangkast. Ervaring leert dat je in laadjes allerlei ..... dingen stopt .....


Roerlagering gerenoveerd;
Zie pagina KLUSSEN.

Verlichting; 
Het TL lampje zat verstopt boven de magnetron en koelbox was te weinig licht. We hebben het lampje verplaats boven de koelbox. Verder alle kajuitverlichting vervangen door LED.

Accu bewaker;
Om de accu capaciteit beter in de gaten te houden hebben we een accu bewaker geïnstalleerd.

Spatkleden en stuurwielhoes;
De hoes van het stuurwiel was versleten en moest vervangen worden. We ook besloten spatkleden te laten maken.verder een nieuwe huik  en een hoesje over de buitenboordmotor laten maken. Deze zijn gemaakt door Rob van Zeilen.


Tot zover de klussen van dit jaar.