Naar de zeilmaker en de v.v. Catalina zeilers

Zaterdag 10 november stond op het programma van de ver. van  toerzeilers bezoekje aan zeilmaker Molenaar in Grouw  http://www.zeilmakerijmolenaar.nl/We hadden ook onze zeilen meegenomen. De genua was door midden gescheurd het grootzeil willen we laten nazien en dat geld ook voor de kleine genua. Ze zijn allebei 18 jaar oud.
We horen hier later meer  over hun  bevindingen van onze aangeboden oude zeilen.
Waarvoor we ook kwamen is hoe en waarom worden de zeilen gemaakt. Aan de hand van voorbeelden geprojecteerd op een groot scherm werd verteld en uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat. Dat een nieuw zeil op 35 punten gemeten wisten we niet ook het oude zeil is hier voor van groot belang. Als dit allemaal is nagemeten word het zeil getekend en volgt nog overleg met de zeiler wat zijn de vaargebieden en wat ga je doen in de toekomst. Als dat alles is opgetekend gaat de tekening naar Zuid Afrika  en daar worden de nieuwe zeilen gemaakt. De zeilen voor de skûtsjes worden handmatig gemaakt. Dat schrijft het reglement voor. Er komt geen naaimachine aan te pas Dat zijn dan ook dure zeilen. . Ook het trimmen van de zeilen kwam uitgebreid aan bod. Het was een leerzame dag

Zondag 11 november zíjn we naar de leden vergadering van de vereniging van Catalina zeilers geweest.

 http://catalinazeilers.nl/ 
 Deze werd gehouden in Lelystad bij de importeur van de Catalina zeiljachten " de Vaart".
We werden om 11.30 uur welkom geheten en de koffie en heerlijk belegde broodjes stonden al klaar. Om 12.30 uur begon de vergadering. De notulen het kasverslag kwamen voorbij. Daarna het jaar programma van 2013 . Na de vergadering kregen we een lezing van wereld om zeiler Olav Cox'.  . http://www.ritmevandeoceaan.nl/  
Samen met zijn vrouw en dochter van 5 maanden gingen ze op reis. Op een stalen boot van 33 voet genaamd "Ritme". Hij kon prachtig vertellen en had het mooie dia beelden bij. Hij nam ons mee in hun belevenissen adembenemend luisteren we naar zijn verhaal. Na afloop kreeg hij ook een warm applaus.

Hierna kregen we fris en versnapering en konden we kennis maken met andere Catalina zeilers. Allemaal stuk voor stuk enthousiast vertelden zij over hun boten. Importeur "De Vaart" had voor deze gelegenheid een opgeknapte Catalina 36 binnen gezet  en die konden we uitgebreid bekijken.
Al met al een leuke dag en kennis gemaakt met andere Catalina zeilers dit krijgt zeker een vervolg.