het klussen gaat verder

WC afvoer

De kunststof afsluiter weer gangbaar gemaakt en opnieuw gemonteerd met nw. slangen



Drieweg kraan gemonteerd kan het toilet rechtstreeks op oppervlakte water lozen de andere stand gaat naar de vuilwatertank. Voorheen zaten hier een tweetal roestige kogelkranen.

oude roerlagering

Hierboven de oude verticale lager is niet goed te zien maar de bruine ring (bovenste foto)  is 4 mm naar beneden ingesleten. Zie rode rand (foto hierboven) rondom de RVS roerkoning. Door dat dit naar beneden was ingesleten was het horizontale lager die hier onder zat  eraf gevallen. Heb de horizontale speling  tijdelijk opgelost door er een teflon ring tussen het polyester en de roerkoning te drukken. Zie witte rand rondom de roerkoning.
Echt geweldig ging dit niet hij stuurde tijdens het zeilen dan ook zeer zwaar. We gaan er van uit dat dit nu veel beter gaat met het nieuwe lager zie foto hieronder.


nieuwe roerlagering

Heb een nieuw horizontaal lager gemaakt van DELRIN (POM)  is te zien onder de ring. De ring is gemaakt van aluminium en is na dat hij bewerkt was geanodiseerd. De ring zorgt ervoor dat het roer niet naar beneden zakt. Een heel verschil met de oude lager.