Opa en Oma


Zo waren op 24-10-2011  ineens opa en oma  van Caz Daniel Heerema zoontje van Michiel (jongste zoon van Lida ) en van Jolanda.  Wie weet zit hier een geweldige zeiler in.

Uit het water einde van het seizoen

Op maandag 10 oktober ging de boot uit het water. We hebben besloten om de zaterdag 8 oktober vast naar de boot te gaan om het een en ander voor te bereiden. Zondagochtend 9 oktober wat spullen uit de boot gehaald.  Die middag deden Thomas en Hugo mee aan de 4 mijl van Groningen.Ze hadden flink getraind dus stonden ze fit aan start. We waren op tijd klaar met de voorbereidingen hadden tijd over en besloten om naar de jongens te gaan kijken. Tijdens de loop van de 4 mijl werd het weer slechter het begon te regenen en te waaien maar de deelnemers bleven maar door lopen. We hadden wel met ze te doen. Duizenden trekken aan je voorbij en zie daar maar eens de jongens te ontdekken. Maar op een gegeven moment zagen we ze toch lopen een flinke schreeuw en zij zagen ons. Hun tijd was sneller als die van vorig jaar. Nadat we ze gezien hadden besloten  we weer naar de boot te gaan want ook wij werden nat en koud. Bij aankomst droge sokken aan en maar even een borrel wat eten lezen en toen naar bed.
De volgende ochtend maandag 10 oktober stonden we om 8 uur op. Het waaide stevig en een klein beetje regen. Maar hup in de regenpakken op naar de kraan. Zachtjes varen langs het zeiljacht " Antje C"  want  volgens ons sliepen Cees en Anneke nog. Was daar nog zo donker. Later vertelden zij dat ze alles hebben gehoord en gezien.


Eerst de motor in de anti vries olie eruit nw olie erin.
 Daarna de mast eraf.




Onder toeziend oog van de havenmeester Rob Meijer,   die alles keurig in de hand had verloopt alles zeer correct.



Het is dan toch wel een heel lang eind Hierna halen we alles eraf  kabels zalingen etc..




 Hierna is de boot aan de beurt.

 Hierna volgt het grondig met hoge druk afspuiten


De aangroei viel gelukkig mee wat pokken en lichte aangroei van alg.


Na een half uurtje spuiten was hij klaar voor transport naar de plek van de winterstalling.

En zo eindigt deze reeks foto's van het jaar 2011. De eerste foto van deze reeks lag de boot ook op de wal maar dan in Terherne. Hij ligt nu in Dokkumer nw. Zijlen jachthaven het Lunegat op de wal. We hebben nog een hoop te klussen, klaar maken voor het nw. seizoen.